Halloween party ideas 2015

Ukrajina zabranjuje emitovanje NGC-a?
National Geographic Channel mogao bi biti zabranjen u Ukrajini nakon što su lokalni regulatori utvrdili da je kanal kršio Zakon o oglašavanju.

Ukrajinski regulator Narodowa Rada je na svojoj posljednjoj sjednici potvrdio da NGC, koji je u vlasništvu News Corp-a, ne ispunjava zahtjeve Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji i ukrajinskih zakona. Ova odluka Narodowa Rada rezultat je monitoringa kanala koji je proveden 8. maja ove godine. Monitoring je pokazao da je NGC tog dana u 21:11 sati reklamirao alkoholna pića.

Prema zakonu, Ukrajina zadržava pravo ograničavanja reemitovanja na svom teritoriju programa koji sadrže reklamiranje alkoholnih pića.
Narodowa Rada je naveo da će National Geographic Channel biti uklonjen sa popisa inostranih TV kanala koji mogu emitovati u Ukrajini ukoliko kanal bude ignorisao preporuke ukrajinskog regulatora.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.