Halloween party ideas 2015


















Sve popularniji projekat mladih entuzijasta iz bivše Jugoslavije, pod imenom Jugoslovenska radio televizija (JRT) nailazi na sve veću podršku u javnosti. U današnjoj emisiji Forum TV Atlas, najavljen je start radio stanice u narednih nekoliko nedjelja, dok je početak televizijskog programa JRT planiran za 28. novembar 2012. godine. I radio i televizija će za početak emitirati putem interneta, a kada se steknu bolji finansijski uvjeti program će se moći pratiti i na radio i TV uređajima.

Do sada je, za JRT "pristalo da radi" oko 50 volontera iz cijele bivše drşave, koji za sada nemaju nikakvih prihoda od ovih angaşmana.


Promocije JRT-a do sada su odrÅŸane u pojedinim gradovima, kao Å¡to su Split, Visoko, Sarajevo.


Ideja o pokretanju JRT-a potekla je od strane 17-godiÅ¡njaka Benjamina Hasanića koji je "zbog previÅ¡e nacionalizma u BiH i regionu poÅŸelio da pokrene televiziju koja će plasirati isključivo informacije". JRT neće sarađivati sa drÅŸavnim televizijama bivÅ¡e Jugoslavije, već će imati svoje centre u svim većim gradovima. Logističku podrÅ¡ku i saradnju su ponudile televizije B92 i Atlas TV.


Najavljeno je da će JRT preteÅŸno emitirati program iz vlastite produkcije i to preko 18 sati programa dnevno.


Program JRT pripremaju četiri redakcije:


-redakcija informativo-političkog programa;

-redakcija zabavnog i sportskog programa;
-redakcija filmskog i dokumentarnog programa;
-redakcija kulturno-obrazovnog, dječijeg i omladinskog programa.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.