Halloween party ideas 2015

Canal Digital prelazi na NDS
Nordijska DTH platforma Canal Digital danas je objavila planove za prelazak na hybridno rješenje i OTT platformu koristeći  tehnologije koje nudi kompanija NDS.
Ono što je interesantno jeste kako je ovo prvi ugovor NDS-a od kako se nalaze u sastavu kompanije Cisco. Podsjećanja radi Cisco je nedavno završio proces preuzimanja NDS-a po cijeni od 5 milijardi dolara.
Prelazak na hybridno rješenje kompanije NDS za Canal Digital će značiti mogućnost ponude multiscreen usluge krajnjim korisnicima, koji će svim sadržajima ove platforme moći pristupati kako od kuće, a tako i van nje.
Canal Digital će za ovaj poduhvat koristiti NDS Snowflake framework koji se kao jedan identičan interfejs može koristiti na više platformi, kako od Set-Top-Box uređaja, a tako do korisničkih aplikacija namjenjenih za prenosne uređaje poput pametnih telefona, tableta ili računara.
NDS Snowflake interfejs se već nalazi u upotrebi portugalskog operatora TV Cabo, te holandskog UPC-a čiji projekat nosi naziv UPC Horizon.
Prema rječima glavnih ljudi platforme Canal Digital, korištenje NDS rješenje za ovu platformu će značiti mnogo, s obzirom da njihov glavni rival Viasat još od 208. godine koristi NDS MediaHighway middleware.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.