Halloween party ideas 2015

National Geographic u widescreen formatu
Dokumentarni kanal National Geographic Channel počeo je od 10. jula ove godine, shodno planovima, emitovanje u widescreen formatu 16:9.

NGC je najavio emitovanje u ovom formatu prije nekoliko sedmica kako bi se satelitski i kablovski operateri pripremili za promjene u distribuciji kanala. NGC je dio programske ponude satelitskih platformi Digi TV, Skylink, CS Link i freeSAT by UPC Direct.

NGC je ranije objavio da će od 10. jula sve programske sadržaje emitovati u formatu slike 16:9 budući da je većina programskih sadržaja već dostupna u ovom formatu. Nekoliko dokumentaraca snimljenih u formatu 4:3 biće prilagođeno widescreen formatu tako da gledaoci neće morati mijenjati postavke na televizorima i resiverima.

Regionalni direktor NGC-a za centralnu i istočnu Evropu, Carlos Ortega, izjavio je da je prijelaz TV kanala u widescreen format bila jedna od dugo pripremanih i planiranih aktivnosti čime kanal ispunjava želje gledalaca. "Ovo je samo još jedan korak u dugoročnim poboljšanjima naše ponude", izjavio je Ortega u maju ove godine.

Regionalna verzija ovog kanala započela je sa emitovanjem programa u widescreen formatu 16:9 u drugoj polovini marta ove godine.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.