Halloween party ideas 2015



















Kako smo uspjeli saznati od naših dobro obavještenih izvora, prva bh. satelitska platforma pod nazivom Team Sat trebala bi početi sa distribucijom TV kanala početkom septembra ove godine na satelitu Eutelsat 16A na 16 stepeni istočno.

Za sada je poznato da će se na novoj DTH platformi naći sedam TV kanala bh. televizijskih kuća koje su sa vlasnikom platforme, francuskim satelitskim operaterom Eutelsat, potpisale ugovor. Među potpisnicama ugovora je i bh. komercijalna TV kuća Hayat TV tako da će se na Team Sat platformi naći tri kanala Hayat TV-a odnosno dva kanala koji se već emituju putem satelita Eutelsat 16A plus Hayat Folk TV.


Ugovor sa Eutelsatom još su potpisali BN Televizija, za dva kanala, FACE tv te Al Jazeera Balkans. Nezvanično, ugovore su potpisale i dvije TV stanice iz Srbije, a platformi bi se uskoro trebalo pridružiti još nekoliko TV kanala sa ovdašnjih prostora.


Kada su u pitanju TV stanice koje su do sada potpisale ugovor sa Eutelsatom, oni će svoje TV kanale distribuirati uporedo na sadašnjim frekvencijama i u sklopu Eutelsat Team Sat platforme prvih mjesec dana. Svi kanali na novoj platformi će od početka biti kodirani, pretpostavljamo u sistemu Viaccess. Krajem ovog mjeseca Eutelsat bi trebao krenuti u oficijalnu promociju svoje nove platforme kada će biti poznato više informacija kao i frekvencije s kojih će se distribuirati TV kanali.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.