Halloween party ideas 2015

















Hrvatska radiotelevizija pokrenut će svoj Četvrti program, testno, 21. decembra ove godine dok će redovno emitovanje novog news kanala početi 24. decembra 2012. godine.Na HRT-u su Jutarnjem listu izjavili da je HRT 4 pilot-projekt za novi ustroj Hrvatske radoitelevizije kako ga je zamislio novi direktor Goran Radman. Tačnije, radit će ga Hrvatski radio, Hrvatska televizija i novi mediji, dakle bit će multimedijalan, o čemu smo već pisali.To je osnova kako je zamišljen novi program kojem će baza biti informativne emisije ali i dokumentarci, no prvenstveno oni politički i koji prate aktualne društvene događaje. Vijesti će na njemu ići tokom cijelog dana, no nemaju namjeru biti sami sebi konkurencija, posebno ne centralnom Dnevniku HTV-a.

Kako bi isfinansirali HRT 4, na Prisavlju su morali smanjiti budžete drugim programima. Među njima je i Zabavni, kojem je budžet za 2013. znatno smanjen (razlog je i finansiranje HRT 3), pa će se tako neke velike i skupe emisije ugasiti, poput Zvijezda pjevaju. Inače, glasine koje su počele kružiti HRT-om su da više neće biti novih sezona Plesa sa zvijezdama, Pjevaj moju pjesmu Miroslava Škore te showa Volim Hrvatsku, čija se prva sezona upravo emitira."Projekcija starih i novih projekata u Zabavnom programu za 2013. godinu, usprkos svemu, nije bitno narušena.

Iščekujući rebalans u prvom kvartalu iduće godine, predviđen je i veliki show petkom (Pjevaj moju pjesmu, a nakon njega će krenuti novi muzički talk show Marka Tolje) te nova sezona emisija Volim Hrvatsku, Lijepom našom, Porin, Jadranske igre, Ples sa zvijezdama. Pokrenut ćemo i novi kviz čiji se najbolji format, bio on domaći ili strani, još uvijek traži (umjesto Sve u 7), a željeli bismo uvesti i novi domaći dnevni kviz za koji već imamo odličan prijedlog. U potrazi smo i za novim projektom koji će zamijeniti Do posljednjeg zbora koji će ići još jednu sezonu. U pripremi su nam i docutainment formati te novi kulinarski show", izjavili su Jutarnjem listu iz Odjela za odnose s javnošću HRT-a.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.