Halloween party ideas 2015



Feed-ovi su tv signali sa satelita namjenjeni direktnom javljanju uzivo sa lica mjesta za neku tv kucu ili stanicu. Znaci nisu namjenji gledateljima nego svojim tv kucama ,radi izvjestavanja sa lica mjesta povodom nekog dogadjaja,ili sportskog natjecanja.
Feedovi sluze za prenos sportskih utakmica ,za izvjestavanje uzivo u programu,prenos raznih vaznih dogadjaja. Ustvari sportske feedove hvataju tv kuce koje hoce da prenose utakmicu. Kod nekih vaznih vijesti reporteri tv kuca se javljaju u program uzivo preko feed-a i tako sa lica mjesta govore vijesti. Vecina dobrih feedova su kodirani ,ali se moze naci dosta nekodiranih gledljivih feedova. Na feed-ovima se mogu gledati razne utakmice uzivo,bez komentatora, jer je taj signal namjenjen tv stanicama koje prenose utakmicu.
Mogu se gledati reporteri kako izvjestavaju sa lica mjesta,mada je zanimljivije gledati prije i poslije izvjestavanja,jer toga nema na tv-u. Znaci prije nego sto se reporter ukljuci u vijesti ,moze se vidjeti dosta toga,npr. Reporter kopa nos, cacka uho,stima frizuru,sminka se,smije se,kaslje... i razne druge stvari koje necete vidjeti na pravoj tv stanici kad izvjestava. Za gledanje feedova pozeljno je imati vecu satelitsku antenu,mada mogu se hvatati sa 110cm ili sa 90cm ali slabije. Feedovi nisu uvijek aktivni jer to nisu pravi tv signali vec linkovi do tv kuce. Znaci kad reporter izvjestava taj je aktivan i poslije toga nije. Recimo 20 minuta radi i gotovo. Posto za europske tv stanice uvijek neko nesto izvjestava,ili se desava neki sportski dogadjaj, uvijek ima negdje aktivan feed i vise njih. Najvise feedova se moze naci na eutelsat w3a na 7°E gdje su E.B.U. feedovi koji su najbolji ,ali kodirani u 4:2:2 sistemu ,pa se moze gledati sa specijalnim resiverima,ili sa skystar2 dvb pc karticom sa elecard video decoderom. Neki su kodirani u specijalnim sistemima pa se nemogu gledati ni sa skystar2. Ali ima i nekodiranih. Na susjednom satelitu eutelsat w1 10°E isto ima feedova ,obicno su svi nekodirani pa se mogu gledati. I na eutelsat w2 16°E ima dosta feedova. Na ostalim satelitima ima ih manje ,ustvari manje su aktivni.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.