Halloween party ideas 2015


Programsko vodstvo HRT-a na današnjoj sjednici Programskog vijeća predstavilo je pojedinosti jesenske sheme i njezinu usklađenost s orijentacijom pojedinih radijskih i TV kanala javnog servisa.

Jesenska shema na televiziji počela je ovog ponedjeljka, 16. rujna, te donosi brojne nove sadržaje, među kojima su 23 nove televizijske emisije, brojni filmovi, serije i ostal...i sadržaji.

Uvodnu riječ održao je ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim. Jesenska shema počinje danas, i to u formatu 16:9 na svim našim kanalima. Njezine odlike su u tome da svaki kanal bude prepoznat i profiliran kod specifične publike kojoj se obraća, rekao je Rotim.

Prvi program je opći i obraća se najširoj publici, Drugi ima sportske sadržaje, obrazovne, religijske, zabavu i ležerniji pristup, Treći je usmjeren na kulturu, znanost i obrazovanje, a četvrti je informativni.

Glavni urednici kanala zatim su predstavili programska usmjerenja i sadržaje koji će se od jeseni gledati na svakom od njih. Glavna urednica HRT 1 Gordana Mrđen rekla je kako se na Prvom počinju emitirati nove emisije te kako je jedan od glavnih zadataka ostvariti što bliži kontakt s gledateljima. Programski prioriteti su takvi da ono što smatramo javnim sadržajima nastojimo učiniti što kvalitetnijim, rekla je Mrđen.

Govoreći o Drugom programu, glavna urednica HRT 2 Maja Tokić kazala je kako su među ciljevima podizanje gledanosti u popodnevnom terminu te povećanje proizvodnje vlastitih sadržaja.

Treći program, pokrenut prije godinu dana, prema riječima svoga glavnog urednika Deana Šoše, donosi puno novih emisija te drugačije obrađivanje sadržaja koje će biti dinamično i moderno. Želimo doprijeti do što šireg kruga primatelja, a pri tome nam je važna suradnja s kulturnom i znanstvenom zajednicom, istaknuo je Šoša.

Glavna urednica HRT-a 4 Sanja Gvozdanović rekla je kako na Četvrtom kanalu od ove jeseni slijede vijesti svaki puni sat te kako će se program emitirati 24 sata na dan.

Glavni urednici radijskih kanala također su predstavili novosti koje ćemo od jeseni moći slušati na valovima radija. Među njima je i mnogo više novosti i informacija, najavio je Vladimir Kumbrija, glavni urednik Prvog programa radija.

Članovi Programskog vijeća zatim su iznijeli primjedbe na shemu i sadržaje. Predsjednica Vijeća Nina Obuljen te članica Vijeća Neda Ritz upitale su zbog čega se ukidaju pojedine emisije, poput Globalnog sijela, Horizonata i Među nama. Na to je odgovorio Rotim kazavši kako nijedan sadržaj nije ostao zakinut, štoviše, kako je javnih sadržaja i više nego prije.

Obuljen je također rekla i kako Vijeće želi uvid u programske budžete, na što je odgovorila ravnateljica produkcije Marija Nemčić, koja je rekla kako su budžeti unutar financijskog plana za 2013. te kako će se zbog rebalansa uštedjeti 5,1 milijun kuna, a više novca dodijeljeno je kulturi.

Glavne primjedbe članice Vijeća Marine Mučalo odnosile su se na, prema njezinim riječima, prevelik broj nedovršenih projekata, dok se Ivica Maštruko zauzeo za izmjenu ugovora između HRT-a i Hrvatske biskupske konferencije.

Programsko vijeće zatim je donijelo zaključak kako nema dovoljno elemenata da procijeni hoće li se ostvariti programske obveze u skladu s ugovorom s Vladom RH. Također je zaključilo i kako će upozoriti ravnateljstvo da su informacije koje su dostavljene nedovoljne te kako će konačnu procjenu donijeti kada se dostave dodatne informacije.

Vijeće je na kraju sjednice prihvatilo izvještaj povjerenika za korisnike usluga Zvonka Šeba.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.