Halloween party ideas 2015

Anonymousi će uništiti internet supervirusom?





"Naši stručnjaci su prije šest mjeseci razvili računalni virus koji je u potpunosti otporan na sve postojeće antivirusne programe na svijetu", objavili su Anonymousi.

Taj virus "nove generacije" će 16. travnja putem e-mailova, društvenih mreža i sl. biti pušten na
internet zamaskiran u glazbene, slikovne i tekstualne datoteke.

"Naš virus će za dva tjedna, 16. travnja uništiti internet!", najavili su Anonymousi u novoj poruci koju su objavili na YouTubeu.


Podsjetimo, Anonymousi nisu neka "formalna" grupa hakera niti imaju proglašene lidere. Riječ je o svojevrsnom pokretu koji ideje također čini zaraznima, pa se, uvjetno govoreći, može reći da se i njihove ideje šire na način virusa. Njihovo djelovanje pokazuje da je riječ o akcijama koje su poduzete kako bi se skrenula pažnja javnosti na određene društvene i političke teme.


Kao i ostale poruke ovih haktivista na
internetu, i ova završava prijeteće uz sat koji odbrojava unatrag: "Mi smo Anonymousi. Mi smo legija. Mi ne opraštamo. Mi ne zaboravljamo. Očekujte nas za 14 dana!"

Haktivistička grupa okupljena pod imenom Anonymous razvila je supervirus koji je navodno otporan na sve postojeće antivirusne programe.

Ono što ovaj virus čini supervirusom nije samo njegova otpornost na antivirusne programe, nego i njegova ogromna moć razmnožavanja. Virus će napraviti svoju kopiju i širiti se od računala do računala, od mreže do mreže na različite načine.


Prema navodima haktivista, dovoljno će biti da se virusom "zarazi" samo tristotinjak računala koja će u samo nekoliko sati nakon toga raširiti virus i na ostale računalne sustave širom svijeta.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.