Halloween party ideas 2015

16. juna ove godine navršava se 30 godina od lansiranja prvog evropskog komunikacijskog satelita Eutelsat I-F1 i 30 godina rada francuskog satelitskog operatera Eutelsat Communications.
Eutelsat I-F1 je lansiran 16. juna 1983. godine i bio je prvi satelit dizajniran za podrÅ¡ku komunikacijama Å¡irom Evrope. Satelit je označio početak satelitske televizije i donio prve televizijske kanale na kablovskim mreÅŸama u kontinentalnoj Evropi i prvoj grupi korisnika koji su demonstrirali potencijal DTH prijema. Nova era za gledanje većeg broja kanala u Evropi je počela.

Satelitsko TV trÅŸiÅ¡te vrlo brzo se proÅ¡irilo, sredinom 90-tih godina. To je stvorilo prostor za lansiranje pay-TV platformi s većim brojem kanala Å¡irom Evrope, HD kanala, a u novije vrijeme Ultra HDTV-a za koji su Eutelsat sateliti ponovo prirodna infrastruktura.

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.